Förra veckan visade jag två moodboards för ett vardagsrum som jag fått i uppdrag att inreda. Nu är det dags för sovrummet. Jag ville att det skulle kännas sobert, naturligt och med hotellkänsla.

Det skulle bli ett snyggt och mysigt sovrum som känns varmt och ombonat. För att få fram hotellkänslan har jag använt mig av mycket textil. I moodboarden så syns det inte, men tanken är att det ska hänga tunga, långa gardiner som fästs i taket och går ända ner på golvet. Och i övrigt massor av textil med olika struktur och i olika material.

Ihop med sängkläderna i linne och detaljer i trä har jag velat förstärka den naturliga känslan med tavlor med naturmotiv. Så här blev moodboarden.

inreda sovrum med hotellkänsla.

Bästa tipsen för hur du inreder sovrummet med hotellkänsla

Nyckelorden för hur man inreder ett sovrum med hotellkänsla är:

1. Textil i massor. Allt ifrån gardiner, mattor, kuddar, överkast, plädar och morgonrock.

2. Bädda lyxigt. Det är inte prislappen som avgör om det känns lyxigt utan snarare antalet kuddar. Bädda med många kuddar och med ett tjockt fluffigt täcka, överkast OCH ett plädar. Ju fler lager desto härligare känsla.

3. Belysning. Tänk på att du behöver både allmänbelysning och stämningsbelysning. Till exempel en taklampa, en sänglampa eller fönsterlampa och gärna levande ljuskällor.

4. Levande växter. Mjuka upp intrycket ännu mer med härliga växter och blommor.

Inred sovrummet med feng shui

Vill du inreda sovrummet med feng shui så är det bra att tänka på det här:
1. Placera sängen i kraftposition, det vill säga med ryggen mot en vägg eller en hylla så att det finns något stödd som ger trygghet bakom. Och placera sängen så att du har fri sikt över fönster och dörrar.

2. Inred med naturens färger som har en lugnande inverkan. Och undvik starka, klara färger.

3. Undvik teknik i form av tv, musikanläggning och mobilen.

Även om jag har en utbildning som certifierad inredare med inriktning mot feng shui och alltid har det tänket i bakhuvudet när jag inreder så är jag ingen mästare på feng shui. Det är däremot min fantastiska bloggkollega på Simplicity. Här är Jannices bästa feng shui-tips för sovrummet.

Inköpsställen: Sängkläder från HM, taklampa och korg från Granit, tavlor från Desenio och Rum21, fårskinn från Ellos, brickor från Jysk. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *