Uppdrag ”tömma frysen” pågår här hemma och då ingår knäckig rabarberpaj som en del i utmaningen. När man måste göra middag på det där gamla bortglömda köttpaketet som legat längst in och det känns som att koka soppa på en spik så känns det som ren lyx att få ta fram en påse med sommarens rabarber och ”behöva” göra en paj.
Och då gör jag precis som alltid på sommaren Marias knäckiga rabarberpaj. Jag är ju lite av ett pajfan och min sambo kan intyga att jag har betat av de flesta pajrecept som finns, men det här receptet är det absolut godaste. Jag brukar ha i antingen lite malen kardemumma eller riven ingefära så blir den dessutom extra god.
Så ska du också tömma frysen gör den här eller se om det kanske finns rabarber i frysdisken i mataffären, för det är ju tyvärr inte säsong nu.
Fler goda recept
1. Bästa frukostbrödet.
2. Gammeldags, saftig äppelkaka med mandelmassa.
3. Världens godaste kolasås.
4. Det bästa av två världar: Kanelbullekladdkaka.
Hej! Gillar verkligen din blogg – håller på mycket med DIY själv. Titta gärna in på hemmahosheynes.se om du är nyfiken:)
Åh, tack vad glad jag blir att du har hittat hit och att du gillar det jag gör. Och din blogg var ju också superfin! 🙂
/Monica