I helgen åt vi pannkakor med kesella smaksatt med rivna äpplen och kanel till frukost. Vi gjorde nämligen en blixtvisit till landet för att hjälpa mamma och pappa att städa undan inför vintern och då passade vi på att plocka av lite äpplen från träden.
Eftersom Lilla T alltid varit intresserad av allt annat än mat men nu verkar gilla äpplen så får vi vara så kreativa vi kan och försöka klämma in äpplen i det mesta så att han äter lite bättre. Så av äpplena som vi tog med oss hem blev det alltså en härlig helgfrukost igår och idag gör vi sockerfri äpplemos och fryser in i portionspåsar. Då kan vi plocka fram det och blanda i gröt, fil och yoghurt under hela hösten.
Här är ett recept som inte bara går hem hos Lilla T utan som även vi vuxna tycker är himla gott.
Sockerfri äppelmos med ingefära och kanel
Ingredienser
3 st äpplen, 3 msk vatten, äkta vaniljpulver, kanel, ingefära.
Så gör du sockerfri äppelmos
Skala och hacka dina äpplen. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i äppelbitarna. Låt koka tills bitarna blir mosiga. Mosa äppelbitarna för hand och smaka av med vaniljpulver, kanel och ingefära. Låt svalna och häll upp i plastpåsar.
Eftersom vi inte har i något konserveringsmedel så fryser vi in påsarna och tar fram lite i taget så att vi hinner äta upp det innan det blir för gammalt.
Fler recept
- Saftig gammeldags äppelkaka med mandelmassa. Den här är magisk, jag lovar.
- Knäckig rabarberpaj.
- Världens godaste chokladsås.
- Kanelbullekladdkaka inför kanelbullens dag som är nu i vecka.