Vill du laga ett lite lättare men smakrikare alternativ istället för köttbullar till midsommarbuffén? Jag har komponerat ett recept med några av mina favoritsmaker som jag tycker känns extra somrigt och som gärna får ta plats på min midsommartallrik.
Du behöver
400 gram formbar färs gjord på soja eller ärtor (jag använder en från Anamma), 2 finrivna vitlöksklyftor, rivet skal och saft från en citron, 0,5 dl hackad rosmarin, en förpackning (vegansk) fetaost, lite salt och peppar, 1 msk olivolja till stekningen. Jag har också i en liten skvätt honung för lite extra sötma, men det behövs egentligen inte.
Lagar du måltiden till barn som inte gillar stark mat, rekommenderar jag att halvera mängden vitlök.
Så gör du
Blanda alla bullarnas ingredienser i en skål och rör ihop. Rulla till bollar och platta till lite grann och stek i stekpanna, cirka 3–4 minuter på varje sida..
Servera sojabullarna med hemgjord tsatsiki.
Fler middagstips
1.Världens godaste musslor.
2. Örtinbakad pasta.
3. Belugalinssallad med knippmorötter, sparris och örtig ärtröra.
4. Sotad torsk med snabbpicklad asiatisk gurksallad.