Det här granolan är håll käften-god. Det kan jag garantera. Jag har tipsat om den förut men eftersom vi återigen vabbar här hemma så lär vi göra denna i helgen, och då kom jag på att jag igen vill tipsa er om den.
Så god att när vi gjorde den senast satt i soffan och åt den som godis till en film.
Den är verkligen som en dröm i yoghurt eller fil till frukost. Bästa granolan helt klart!
Det här receptet ger ungefär 1,5 liter.
Du behöver
5 dl havregryn, 5 dl kokosflakes eller riven kokos, 1 dl pumpakärnor, 1 dl solrosfrön, 2 dl grovhackade nötter till exempel hasselnötter, 3 tsh malen kanel, 2 tsk malen kardemumma, 0,5 tsk salt, 2 dl flytande honung oh 1 msk vatten. 3 dl torkad frukost till exempel fikon, dadlar, aprikoser, äpplen och russin.
Så gör du
1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla ingredienser förutom frukt. Rör runt ordentligt så att grynen fäster ihop lite grann tack vare honungen och vattnet. Bred ut blandningen på två plåtar med bakpapper. Rosta en plåt i taget i mitten av ugnen cirka 15–20 minuter. Rör om lite då och då.
3. Skär all frukt i mindre bitar och blanda med granolan när den har svalnat. Förvara i en burk med tättslutande lock.
Fler smarriga recept
1. Det godaste bananbrödet jag ätit.
2. Middagstips till fredagsmyset – musslor.
3. Havrebollar med pepparkakssmak.