Kalljästa källarfranska. Nygräddat bröd till frukost. Finns det något lyxigare sätt att starta dagen på? Helgfrukostar är den bästa stunden på hela veckan i min familj. Då är vi (oftast) utvilade och har tid att landa hemma vid köksbordet och bara låta samtalen vandra dit de tar vägen. Sådan njutning. Vardagsfrukostarna däremot ska vi inte tala om. Sjukt outvilade och oftast på stående fot vid köksbänken på ett klockslag som vi pre-baby kallade mitt i natten. Men det är därför som helgfrukostarna blir så himla härliga när vi båda är hemma och kan bytas av med Lilla T.
I natt var dessutom en bra natt för Lilla T så igår kväll och i morse inspirerades jag av min Nordinary-kollega Maria och bakade hennes goda recept på kalljästa källarfranska. Så himla gott med en vällagrad prästost, mosad avocado och en stor balja te med varm skummad mjölk. Kom ihåg det här receptet när du handlar inför nästa helg.
Nu kan dagen börja här hemma. Och idag väntar superdupertråkig bokföring. Hej och hå.