I förmiddags bloggade jag om annorlunda lampor man kan göra själv. HÄR hittar ni de första fem och här är fyra till. 


1. INDUSTRILAMPAN

Just nu spånar jag lampor för fullt. Det är ju höst och vi kommer att behöva med ljus under kommande månader. Jag hittade det här klippet på hur man gör sin egen vägglampa av järnrör. Vi har ju sett massor av sådana här lampor ett bra tag nu, men ska du köpa dem färdiga så kostar de ofta några tusenlappar. Mycket roligare och billigare att göra själv! Här är en instruktionsfilm ifall du vill göra en likadan.


2. VÄRLDEN I RAMPLJUSET
 Jordgloben hade slutat att fungera som bordslampa men jag kunde ändå inte med att slänga den. Istället fick den fungera som taklampa. Trasiga jordglobar finns ofta att få tag i ganska billigt på loppisar eller sommarauktioner. Så håll hårt i jordgloben om du hittar en i vår – de går att använda även om de är trasiga. Här är fler bilder och instruktioner.


3. LAMPA I EN SKED

Här ser ni en metallskopa som jag köpt på en loppis i USA. Hemma hos mig blev den istället för skopa till djurfoder en taklampa. Den är också väldigt fin liggandes på en hylla eller liknande. Här är flera bilder och instruktioner.


4. SYMASKINSBELYSNING
Det började med att jag slängde ut ett gammalt skåp ur mitt pysselrum och då hade min fantastiskt fina symaskin inte längre någon hylla att stå på. Egentligen ville jag ha den på skrivbordet för jämnan men eftersom sladden var avklippt redan när jag köpte den fyllde den ingen funktion och jag övervägde att göra mig av med den. Men det gjorde lite för ont i sakletarhjärtat. Här är fler bilder och instruktioner.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *