spjalsang-crib-clasolsson_tyll_lampa_(7)

Det här med spjälsängar kan ju vara lite av ett dilemma. De ska vara godkända och de ska vara praktiska, sköna och helst snygga. Få spjälsängar är snygga. Och de som är snygga kostar ofta skjortan.

För ett ganska bra tag sedan gjorde jag en plåtning för Clas Ohlson där jag hade byggt en lampa och i den miljön som vi plåtade hade jag även med den här spjälsängen. Gulliver från Ikea.

Men i lite pimpad tappning. Sängen köper man helvit på Ikea men jag valde att fånga upp några av färgerna i madrassens tyg (som kommer ifrån Littlephant) på sängens pinnar. Man kan ju så klart måla sandpappra och måla varje pinne för sig men det skulle ju ta en hel del tid. Och när vi gjorde den här plåtningen så var vi ute efter stor förändring snabbt.

Så hur gjorde jag? Jo, jag klippte till remsor av färgat papper och klädde pinnarna med. Textil funkar också fint. Det fina med det här projektet är att det inte varar för alltid. Tröttnar du och vill ha sängen helvit igen eller vill du byta till en annan färg klipper du bara bort pappret och sätter dit nytt. Använd dubbelhäftande tejp. Om du är orolig över att barnet tuggar på pappret så kan du använda självhäftande bokplast som skydd. Eller använda textil i stället för papper.

Bonustips! Gör vimplar av samma papper. Klipp till trekanter och limma eller tejpa fast trekanterna på ett bomulsband och häng upp.

Sugen på mer barnrumsinspiration? 
1. Sy ditt eget tipitält. 
2. 6 enkla och prisvärda sätt att pimpa barnrummet.
3. 6 hemmafixprojekt som du gör ihop med barnen. 

4. Förvandla furubyrån till barnens drömmöbel. 
5. Klipp din egen mobil till spjälsängen eller vaggan. 

Inköpsställen: Spjälsäng från Ikea, pläd från Ilva, textil på kudde och madrass från Littlephant, prickig förvaringslåda från Lagerhaus, gammal läskback i trä från Americana.se, leksaker, radio och galgar från Clas Ohlson, Poster från Petite Charlie, gult plåtskåp privat. 

Foto: Angelica Söderberg. 

detalj

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *