Det här med upcycling är ju lite av mitt favoritområde. Helst vill jag hitta något på tippen och direkt se potentialen att använda det på ett helt nytt sätt. Och det har jag försökt att göra här.

Här har jag använt en gammal ammunitionslåda, ett gäng utslitna bilddäck och plastformen som örter säljs i i mataffären. Den gemensamma nämnare är att de upcyclats till uteplatsen.

Hemmafix, trädgårdsförvaring av däck.

1.  Däcken blev trädgårdsförvaring

När jag släpade hem fyra bildäck skakade grannarna på huvudet och undrade vad sjutton jag skulle göra nu. När jag berättade att det skulle bli en trädgårdsförvaring för leksaker och redskap hade de svårt att föreställa sig det. Men när resultatet väl var klart förundrades de över min påhittighet. HÄR är fler bilder och instruktioner.

Såkrukor för örter
2. Återvunna såkrukor

Min brors fru Sofia odlade inför sommaren för något år sedan och kom på det här smarta projektet som jag gärna vill visa. Billigt och miljövänlig återvinning. Hon hade helt enkelt frågat efter de där plastbottnarna som färska örter står i i mataffären. De slängs ju av butikspersonalen vartefter örterna säljs. Och de blir ju perfekta som såkrukor. För bättre dränering har hon lagt fint grus i botten. Smart idé och mycket snyggare än de där fula såkrukorna i papp som finns. HÄR finns fler bilder.

diy_hemmafix_monica_karlstein_ammunition_boxes
3. Upcyclade ammunitionslådor

Det här hemmafixet består av prylar från byggvaruhuset och ett par tre amerikanska ammunitionslådor. Ja, du läste rätt. Lådor som har innehållit ammunition från USA. Nej, jag vill inte tänka på var de har varit, men jag gillar ändå tanken på att ge dem ett nytt bättre liv. Ett härligare liv som har med grönska att göra. Dessutom är de riktigt tuffa. HÄR finns fler bilder och instruktioner.

Mer inspiration till din uteplats

  1. Knyt din egen ampel i makrame – på bara fem minuter.
  2.  5 härligt hängande utemöbler. 
  3. Säsongens 7 finaste ljusslingor för utomhusbruk.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *