sjalvvattnande-kruka-semester-hemmafix-diy

Snart, snart är det sommar och semester. Jag vårstädade äntligen balkongen härom dagen efter att stadsduvorna nästan byggt bo där under vintern. Och nu börjar det likna en balkong där igen. Men så funderade jag på vilka växter jag ska ha på balkongen i år, med tanke på att vi kanske inte kommer att vara hemma hela sommaren. Förra sommaren när vi kom hem från landet hade allt dött på balkongen och det var så tråkigt att slänga allt.

Så i år överväger jag att bara ha lite örter, något mindre träd och sedan ett gäng kaktusar. Vår fasad är lite terrakottafärgad så det skulle rätt enkelt ihop med kaktusarna bli en lite mexikansk känsla över det. Passande eftersom vi har en mexikansk/sydamerikansk restaurang på andra sidan gatan som vi ser från balkongen.

Till örterna överväger jag att göra något sådant här. En bevattningsanordning som gör att växterna får vatten även när man är bortrest. Så smart och det ser faktiskt himla enkelt ut att göra.

Så gör du en självvattnande kruka

Mer inspiration om växter och uteplatser

1. Knyt din egen ampel i makrame – på bara fem minuter.

2. 5 härligt hängande utemöbler. 

3. Säsongens 7 finaste ljusslingor för utomhusbruk.

4. Så odlar du på 5 sätt – för den lilla, mellan och stora uteplatsen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *