Frozen cheesecake med passionsfrukt och lime. Nu är våren här. Ja, det är snö ute men det struntar jag i. Den här desserten bjöd jag och brorsan på när mamma fyllde år härom veckan och den känns verkligen vårig. Han lagade förrätt och varmrätt och jag stod för desserten i form av denna cheesecake. Och den var verkligen supergod, vågar jag säga själv. Lätt och fräsch – perfekt efter den mastiga pastarätten som vi åt.
Receptet räcker till cirka 10 bitar.
Recept till fryst cheesecake med passionsfrukt och lime
Ingredienser
Botten: 100 g smör, 200 g digestivekex
Fyllning: 2 ägg, 1 vaniljstång, 2 färskost (t ex philadelphia à 200 g), 2 dl strösocker, 6 passionsfrukter, rivet skal av 2 lime, saften av 1 lime
Garnering: 3 urgröpta passionsfrukter, limeskivor
Så gör du
1. Smält smöret i en kastrull. Mixa kexen till smulor och blanda med smöret. Tryck ut smulorna i en pajform med löstagbar kant (24 cm).
2. Dela äggen i gulor och vitor i var sin bunke. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
3. Halvera och skrapa ur fröna ur vaniljstången, lägg i bunken med äggulor. Tillsätt färskost och socker och vispa ihop till en jämn smet.
4. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Rör ner dem i smeten tillsammans med äggvita samt skal och saft av lime.
5. Fördela smeten i formen. Ställ i frysen i minst 5 timmar.
6. Låt kakan stå i kylen i minst en timme före servering. Garnera med extra passionsfrukt och limeskivor.
Fler goda recept
1. Bästa frukostbrödet.
2. Gammeldags, saftig äppelkaka med mandelmassa.
3. Världens godaste kolasås.
4. Det bästa av två världar: Kanelbullekladdkaka.