Härom dagen tipsade jag om 6 LJUSSTAKAR du kan göra själv som lyser upp höstmörkret och förstärker julkänslan om några veckor. Här är ytterligare 5 ljusstakar som du enkelt kan bygga ihop själv hemma. 

1. WASHITEJP SÄTTER STÄMNINGEN
Lys upp decembermörkret med levande ljus. Pimpa dina ljusstakar med washitejp så får de sig en tillfällig, men stämningsfull julskrud som är enkel att plocka bort när julen är förbi. HÄR hittar du instruktionen.

2. KOPPAR, KOPPAR, KOPPAR
Med inspiration från min bloggkollega Helena Nord/Mormorsglamour har jag här byggt en ljusstake av rundstav och kopparrör. HÄR hittar du fler bilder och instruktioner.

3. ETT HOPKOK
Det här är ju verkligen en mix av saker. En dunk eller plåtlåda från skroten och ett glasrör som ofta finns omaka på loppisar. Och särskilt svårt att bygga ihop är det inte heller.

4. BÖJBAR KOPPAR
Medan koppar i inredningsbutikerna brukar skena i pris är koppar i bygghandeln desto billigare så gå på skattjakt på avdelningen för rörmokeri. Lättast är att gå dit med öppet sinne och prova dig fram till vilka delar som ser bra ut. HÄR hittar du fler bilder och instruktioner.

5. EN LYSANDE IDÉ
De här fina ljusstakarna har jag inte gjutit själv, men det behöver inte vara så svårt.  Ett gäng kasserade glödlampor utgör gjutformen.

MISSADE DU DE FÖRSTA SEX LJUSSTAKARNA? Du hittar dem HÄR.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *