Kork, kork och kork. Ikea gör matbord av kork och vi ser just nu krukor, sittbänkar och sänggavlar av korkmaterial. Det är snyggt och praktiskt och har många användningsområden. Här tipsar jag om 4 hemmafix och DIY som du kan göra med kork. 

skarmavbild-2016-01-29-kl.-12.46.47
1. Samla semesterminnena
Jag älskar att resa och har länge velat göra något kul med världskartor. Härom veckan tipsade jag om hemmafix med kartor som man kan göra själv. Och nu har jag hittat ett ännu snyggare hemmafix att inspireras av. En världskarta i kork, som TheSorryGirls har gjort, hittar du HÄR

Korkunderlägg-efter

2. Pimpa klassikerna på köksbordet
Ärligt talat, hur kul är dessa korkunderlägg egentligen? Du har säkert något liknande hemma och det har flera generationer innan dig haft. Men de är inte särskilt roliga, även om kork ändå blivit lite trendigt senaste tiden. Därför har jag HÄR pimpat de här korkunderläggen lite grann.

JM_Hemmafix

3. Fixa superenkla anslagstavlor
Med hjälp av några karottunderlägg och lite textil fixar du fina anslagstavlor – och får på bara några minuter ordning på allt du behöver komma ihåg i vardagen. HÄR hittar du mer information.

monica.karlstein.hemmafix.alfapet.glasunderlagg.pyssel.scrabble.coasters

4. Gör dina egna snygga glasunderlägg
Under en av mina loppisresor i USA kom jag över ett gammalt Alfapet. Men eftersom det inte var komplett var det inte så kul att spela. Då började jag fundera på vad jag kunde göra av bokstäverna i stället. Det vore ju himla synd att slänga dem. Så då blev det ett gäng glasunderlägg. HÄR hittar du mer information.

Foto: Angelica Söderberg. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *