Här om dagen tipsade jag om 5 sätt att odla på uteplatsen. Men när du har sått ett gäng frön är det lätt att glömma vad du har sått var i dina krukor. Så här tipsar jag om hur du håller koll på odlingen med hjälp av smarta skyltar.

Odlingsskyltar av gamla skedar med stansade bokstäver.

1. Stansa med bokstavsstansar i metall

Härom året gjorde jag odlingskyltar till trädgårdslandet ute i sommarstugan av gafflar och vinkorkar och i år prövar jag med skedar. Matskedarna har jag fyndat för några kronor styck på loppis och nu ska de få instansad text med örternas namn så att jag kan placera ut dem i trädgårdslandet och minnas vad jag sådde var. HÄR hittar du fler bilder och instruktioner.

Lerkrukor med griffelskyltar.

2. Ordning och reda med griffelfärg

En enkel lösning är snygga skyltar eller etiketter så att du tydligt kan märka ut innehållet i krukorna. Här har jag använt mig av griffelfärg och det är bara fantasin som begränsar formen på skyltarna. Antingen kan du köpa schabloner i en hobbyaffär för att få en massa olika former på ”skyltarna” av griffelfärg. Men enklast är att bara använda penseln och måla på fri hand eller skissa med en penna först. HÄR hittar du fler bilder och instruktioner.

Unika och personliga odlingsskyltar av gamla mätstickor.

3. Odlingsskyltar av gamla mätstickor

Härom dagen tipsade jag om hur du gör en odlingsvägg av en lastpall och en pallkrage. I en av bilderna hade jag också med den här odlingsskylten gjord av gamla mätstickor. HÄR hittar du instruktionerna.

Mer inspiration för uteplatsen, balkongen, terrassen eller altanen

1. 5 vindsäkra ljuslyktor för din uteplats.
2. 5 härligt hängande utemöbler. 
3. Säsongens 7 finaste ljusslingor för utomhusbruk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *