Härom dagen började jag en ny vinjett här på bloggen. Nämligen “Veckans Junk Junkies” där jag varje vecka kommer att tipsa om något skrot eller något som är återvunnet och som gjorts om eller piffats upp så att det kan bli en del av ens inredning i hemmet. Och de här hemmafixprojekten på temat upcycling skulle också kunna passa under den nya vinjetten. 

Här tipsar jag om 7 hemmafix med loppisfynd som fått ett helt nytt användningsområde.


1. ODLINGSSKYLTAR AV SKEDAR
Har du sått örter och grönsaker och inte för ditt liv kan minnas vilka fröer som sattes var i odlingslandet. Känner du igen dig? Med ett gäng skedar får du bättre koll i odlingslandet. HÄR är fler bilder och instruktioner.

2. KYLSKÅPSMAGNETER AV STENKULOR
Det här projektet känns kanske lagom tungt för att ta sig an under semestern, eller vad säger ni? HÄR är fler bilder och instruktioner.

3. GOLVLAMPA OCH HYLLA AV KRYCKOR
Ett par gamla kryckor fyndade på en nätloppis och en lampskärm som jag hittat i grovsoporna. Med lite fantasi blev de tillsammans en golvlampa med hyllförvaring. HÄR hittar du fler bilder på det färdiga resultatet och instruktioner.

4. STOPPAD FOTPALL AV EN MJÖLKBACK
Under en resa i USA var jag inne i en svindyr designbutik där de hade återvunnit en sådan här trådback. Då tänkte jag att det kan jag göra själv och slippa betala tusenlappar för. HÄR ser ni det färdiga resultatet och instruktioner.

5. TAKLAMPA AV TAGGTRÅD
Den här taggtråden hittade jag övergiven i skogen och jag hoppas att jag gjorde markägaren en tjänst som städade rent skogen från den – eller åtminstone älgarna, som numera slipper få taggarna i fötterna. HÄR hittar du fler bilder och instruktioner.

6. SÄNGGAVEL AV GRINDAR
Grinden som jag har köpt på Bukowskismarket.com fick bli en sänggavel i nya lägenheten. HÄR ser du resultatet.

7.  SPEGLAR AV TENNISRACKET
Leksaker och gammal sportutrustning finns ofta i mängder på loppisar. Kanske därför att de inte längre är tillräckligt bra för att leka eller spela med och ingen vet vad de då ska ha dem till. Här är en idé. HÄR ser du fler bilder på resultatet och även en beskrivning av hur jag gjort.

2 kommentarer

///////////////
  1. Jenny

    Underbar klänning måste jag säga! Alltid älskat det tyget

    1. hemmafix

      Tack snälla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *