Det är mörk när vi går upp och det är mörk när vi går hem från jobbet. Det kan vara tufft att stå ut så här års. Men det finns ju inget mysigare än levande ljus. Även om det så är under tio minuter en snabb vardagsfrukost innan du rusar till jobbet. 

Här tipsar jag om 6 ljusstakar du kan göra själv.

1. MINNS SOMMAREN MED LAVENDEL
Påminn dina sinnen om sommar, sol och blomster med härliga och snygga ljus stöpta i glasburkar. Fina att plocka fram en kulen höstdag eller att ge bort som present under den här mörka årstiden. HÄR hittar du fler bilder och instruktioner.

2. INFLUENSER FRÅN NORR
Var köper man renhorn tänker du nu? Och javisst kan du få tag på horn även om du varken jagar själv eller bor på landet där andra jagar. Jag fann mina renhorn i en slöjdbutik för ungefär en hundralapp. HÄR hittar du fler bilder och instruktioner.

3. RÖRIGA LJUS
Jag hade funderat ett tag på om ett värmeljus skulle få plats i ett kopparrör som jag hade sett i en vvs-butik. Mitt ögonmått sa att det skulle passa perfekt men personalen i butiken tittade skeptiskt på mig när jag kom dit och snackade om att göra ljusstakar av vattenledningar. HÄR hittar du fler bilder och instruktioner.

4. EN DOFT AV JUL
Ett fiffigt doftljus där du själv reglerar doften. Ju högre upp, närmare lågan, desto mer kommer det att dofta. HÄR hittar du instruktionen.

5. ÅTERVUNNA GLAS
Jag ser det som en utmaning att återvinna och upcycla sådant som andra tröttnat på och inte längre vill ha. Här har jag gjort ett gäng loppisglas till ljuslyktor. Ett enkelt hemmafix för hela familjen som kommer att ge er många mysiga stunder hemma i vinter. HÄR hittar du fler bilder och instruktioner.

6. LAMPOLJA PÅ BURK
De här finaglasburkarna med veke kommer från Americana.se och bilden är tagen under tv-inspelningen av Jul med Ernst förra året.  Men du ska ganska enkelt kunna göra egna också

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *