Nu längtar jag till riktig vår med sol, blå himmel och en massa kul hemmafix att syssla med. Både inomhus och på balkongen. Här är 10 hemmafix och DIY för oss som längtar efter vår, blommor, grönska och vill göra vårfint hemma. 

hemmafix_ljus_2

1. Gör egna doftljus med lavendeldoft

Påminn dina sinnen om vår, sol och blomster med härliga och snygga ljus stöpta i glasburkar. Fina att plocka fram en regnig dag som denna eller att ge bort som present i påsk. HÄR finns fler bilder och instruktioner.

//"hemmafix"//

2. Låt kemiglasen blomstra

Kemiglasen har ju blivit omåttligt populära. Både de där större kärlen som rymmer uppåt en liter och de här små provrören. Jag har sett folk som serverar mat och dryck i provrören och att de säljs som vaser i många inredningsbutiker. Jag ville slippa betala dyrt för ett ställ med provrörsglas och byggde därför mitt eget med hjälp av en planka och lite verktyg.
HÄR finns fler bilder och instruktioner.

//hemmafix_hängampel//

3. Fixa ampeln av durkslaget
Loppisfyndat durkslag får ny funktion. Ni som har följt mig och bloggen ett tag har nog sett den här bilden förut, men den verkar ha dykt upp igen i sociala medier eftersom jag just nu får en hel del frågor på mejlen kring den och hur jag har gjort. HÄR hittar du instruktionerna.

//hemmafix_Krukpelare//

4. Gör vårfint på balkongen
Har du en liten balkong är den här odlingspelaren perfekt som staplar växterna på höjden och tar liten plats. HÄR hittar du fler bilder och instruktioner.

lerkrukor-med-griffelskylt-efter

5. Håll ordning på odlingen
Har du sått fröer och sedan glömt bort vilken kruka som innehöll vad? Då är du inte ensam. En enkel lösning är snygga skyltar eller etiketter så att du tydligt kan märka ut innehållet i krukorna. Här har jag använt mig av griffelfärg och det är bara fantasin som begränsar formen på skyltarna. HÄR hittar du fler bilder och instruktioner.

//hemmafix_förvaringsburkar//

6. Fira våren med färgfest
Färgglada krukor, vaser eller småförvaring gjorda av loppisfyndade burkar och färg. Ni har sett det tidigare, men här kommer en favorit i repris. HÄR hittar du instruktioner och fler bilder.

1099880010204881347567766112160900o-1

7. Bygg ditt eget miniväxthus
Vår. Som vi längtar. Snart är det dags att så och varje morgon skynda fram till köksfönstret för att se om fröna hunnit gro. För att påskynda våren lite bestämde jag mig för att göra ett litet miniväxthus av tavelramar. HÄR hittar du fler bilder och instruktioner.

6-b-miljo-jm-hemmafix-monica-karlstein-diy-blomvas

8. Gör din egen Klong-vas
Designade blomvasen ”Äng” från Klong, som separerar blomsterstjälkarna med hjälp av en hålskiva, kostar över tusenlappen. Här visar jag hur du gör din egen kopia avsevärt billigare. HÄR hittar du mer information.

hemmafixmonicaKarlsteinhemmafixbloggenodlingsskylt.3

9. Fixa snygga odlingsförvaringen
Den här lösningen med en gammal resväska som samlingslåda för örter i köket tycker jag är himla fin. Och vill du se fler bilder och instruktioner till hur du gör odlingsskedarna av skedar så hittar du det HÄR

ernst.kirchsteiger.monica.karlstein.hemma_.med_.ernst_

10. Fixa vårfint i påsk
Och till sist en liten tjuvkik på något påskigt. Här har frön fått gro i tomma äggskal. 

 

2 kommentarer

///////////////
  1. Malin

    Är ju så sugen på att se hur du gjort nätet att ha på vas á la Klong men HÄR-länken funkar inte ?

    1. hemmafix

      Hej Malin, åh vad bra att du säger till. Länken är nu fixad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *